lunes, 16 de abril de 2018

Un arxiu reuneix informació genètica de 800.000 persones

L'Arxiu Europeu de Genomes i Fenomes (EGA), amb seu a Barcelona i Cambridge té dades de 800.000 persones de tot el món per a investigacions científiques.

L'EGA és el repositori de dades genòmiques de referència d'Europa, consta de 4.000 conjunts de dades genòmiques i més de 1.500 estudis i està gestionat per l'Institut Europeu de Bioinformàtica i pel Centre de Regulació Genòmica de Barcelona. 

Aquest important arxiu genètic fa l'EGA el repositori de dades genòmiques de referència en el continent. Un rebost d'informació molt útil a nivell científic.

La investigació d'aquestes dades permet avançar en el coneixement de processos biològics i de diverses malalties i té gran potencial per transformar la pràctica de la medicina. Utilitzant les dades de l'archiu es pot estudiar el càncer, malalties rares, fins i tot les malalties minoritàries el que pot influir en el seu diagnòstic i posterior tractament.

Tota la informació disponible per als científics està sota un estricte sistema de confidencialitat i emmagatzemats duplicats a Barcelona i a Cambridge. Tota la informació recollida reuneix 4.5 petabytes que serien 4.500.000 gigabytes. Les dades estan organitzades per sexe, pais, malaltia, d'aquesta manera els científics poden accedir al que més els interessa de forma més ràpida. prop de 12.000 investigadors d'arreu del món ja han consultat dades de l'archiu.

Jo crec que aquest arxiu és molt funcional i útil per als científics a l'hora d'investigar sobre malalties, ja sigui el càncer o altres malalties menys comunes i rares que sense l'arxiu seria més difícil trobar informació genètica sobre aquestes persones i per tant més difícil investigar i avançar en trobar una cura per aquestes malalties. També opino que la manera d'organitzar la informació també accelera molt el procès d'investigació.

Espero que amb aquest nou mètode de recollir informació puguem trobar cura a les malalties que creen més morts i malalties poc comuns. 

2 comentarios:

  1. Ho trobo molt be ja que aixi es poden investigar malalties com el càncer, i així avancem amb les investigacions.

    ResponderEliminar
  2. es una cosa en la cual es pot treure profit per la humanitat. Per lo tant trobo que es correcte.

    ResponderEliminar